Algemeen

Project Lindehof is gelegen in Utrecht in Leidsche Rijn in het deelgebied Leeuwesteyn. Een unieke locatie op fietsafstand van de oude binnenstad en op loopafstand van het Leidsche Rijn Centrum. Tevens is project Lindehof in een groene omgeving gelegen aan het Willem Alexanderpark.

Het plan Lindehof bestaat uit 40 woningen en een commerciële ruimte. De 40 woningen zijn onderverdeeld in meerdere typen woningen.

Lindehof biedt het onderstaande woningaanbod

 • Starterswoning 2 of 3 kamer met balkon (ca. 58-62m²)
 • Werfkelderappartement met tuin (ca. 71m²)
 • Eengezinswoning met terras (ca. 110m²)
 • Eengezinswoning met terras (ca. 120m²)
 • Herenhuis met tuin (ca. 159-174m²)
 • Herenhuis met tuin (ca. 179m²)
 • Woning met Commerciële ruimte

Binnen Lindehof is een woning (bouwnummer 7 en 8) op de hoek bij de Dafne Schippersbrug / Willem Alexanderpark met een multifunctionele commerciële ruimte op de begane grond. Deze commerciële ruimte is niet los te koop, enkel in combinatie met de woning. Hier is lichte horeca toegestaan alsmede praktijk- of kantoorruimte. 

 

In Lindehof zijn geen huurwoningen voorzien.

FINANCIERING

Je kunt vrijblijvend een hypotheekgesprek aanvragen bij de Hypotheekshop in De Meern. In dit gesprek krijg je een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat de mogelijkheden zijn. De Hypotheekshop in De Meern heeft voor Lindehof een speciale aanbieding gemaakt. Je krijgt een korting van € 750,- op je advieskosten bij het afsluiten van een financiering bij de Hypotheekshop De Meern voor een woning in Lindehof!

Wanneer de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben, zodra je in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.

Er zit een ontbindende voorwaarde in de koop- en aannemingsovereenkomst voor het verkrijgen van een hypotheek. Krijg je de hypotheek niet rond, dan kun je (binnen 2 maanden na de aankoop) de overeenkomst ontbinden. Dit moet dan wel gebeuren op basis van een afwijzing van tenminste 1 geldverstrekker.

Het is niet mogelijk om een groenverklaring aan te vragen voor project Lindehof.

START VERKOOP

Het project Lindehof is in verkoop!

Alle informatie is op de website vindbaar en kan gedownload worden. Je kunt je vanaf heden als reserve kandidaat inschrijven door het digitale inschrijfformulier in te vullen en je voorkeur(en) kenbaar te maken. Informatie hierover staat in de verkoopdocumentatie die onder downloads te vinden zal zijn.

Hoe graag wij deze bijeenkomst ook voor jullie willen organiseren en jullie vragen fysiek willen beantwoorden, is dit door Covid-19 niet mogelijk. Alle veel gestelde vragen zijn in deze FAQ opgenomen. Staat je vraag er niet tussen, neem dan gerust contact op met Beumer Garantiemakelaars via nieuwbouw@beumer.nl of 030-6776000.

Het kan zomaar gebeuren dat zich straks meer belangstellenden melden dan dat er bouwnummers te koop zijn. Wij proberen zoveel mogelijk kandidaten het bouwnummer van hun hoogste voorkeur toe te wijzen en streven daarbij naar een zo optimaal mogelijke bezetting van de bouwnummers. Is er één kandidaat voor één bouwnummer, dan wordt het bouwnummer aan die persoon toegewezen. Als er voor een bepaald bouwnummer meerdere kandidaten hun voorkeur hebben aangegeven, vindt de toewijzing plaats aan de meest concrete kandidaten. Dat betekent dat we toetsen op financiële haalbaarheid en zoveel mogelijk personen toewijzen op basis van hun eerste voorkeur. Er wordt overigens niet gekeken naar de datum of het tijdstip waarop je het digitale inschrijfformulier hebt geüpload tijdens de inschrijfperiode.

De volgorde van inschrijving is niet bepalend bij de toewijzing.

Uiteraard kan Beumer Garantiemakelaars je begeleiden bij de verkoop van je huidige woning. Helaas zal een eventuele verkoop via Beumer Garantiemakelaars niet bijdragen aan voorrang. Een ieder heeft gelijke kansen op de toewijzing van een woning.

Indien je een woning toegewezen hebt gekregen, zullen wij je telefonisch benaderen voor het maken van een (digitale) afspraak om alle verkoopdocumentatie persoonlijk te kunnen toelichten.

 

Verkoopgesprek:

Vanaf het verkoopgesprek heb je 1 week de reservering op het betreffende bouwnummer om een keuze te maken of je de woning wilt kopen en om de financiering te beoordelen. Daarom is het verstandig om jouw financiële mogelijkheden vooraf goed te verkennen bij de Hypotheekshop De Meern.

 

De koop- en aannemingsovereenkomst:

Nadat je de keuze hebt gemaakt om de woning te kopen, nodigen wij je uit voor het ondertekenen van de koop-/aannemingsovereenkomst en is het aan jou om de financiering te regelen.

De verkoopprijzen zijn bij start verkoop vastgesteld. Er vindt geen biedingsprocedure plaats bij de toewijzing.

Vrij Op Naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% BTW) en inclusief bijkomende kosten zoals:

 • Bouw- en grondkosten
 • Alle woningen zijn voorzien van een badkamer en toilet met tegels & sanitair
 • Kosten van architect en overige adviseurs
 • Toezichtkosten tijdens de bouw
 • Eenmalige aansluitkosten --nutsvoorzieningen: elektra, water en riolering
 • Notaris- en kadasterkosten voor de aankoop van uw woning
 • Makelaarscourtage
 • Omzetbelasting (21% BTW). Eventuele wettelijk bepaalde verhogingen van het BTW tarief worden doorberekend
 • Kosten Certificaat Woningborg

Kosten die niet in de V.O.N. zitten zijn o.a.:

 • Keuken
 • Wand- en vloerafwerking
 • Kosten voor eventueel meerwerk
 • Advies- en bemiddelingskosten voor hypothecaire lening
 • Abonnee- en aansluitkosten voor telefoon, cai en nutsvoorzieningen
 • Notaris- en kadasterkosten voor je hypotheek
 • Renteverlies tijdens de bouw

Ja, minimaal 36 van de 40 woningen (evenredig verdeeld over de woningtypen) moeten zijn verkocht voordat de bouw kan starten. Daarnaast dient er ook een onherroepelijke omgevingsvergunning (bouwvergunning) verleend te zijn.

Bouwproces

De planning is 4e kwartaal 2021, echter met de bouw wordt gestart circa drie maanden nadat alle opschortende voorwaarden zijn voldaan zoals die genoemd zijn in de koop- en aannemingsovereenkomst.

Prognose van oplevering is het 2e kwartaal 2023.

De vergunning is aangevraagd. Naar verwachting is deze in het 3e kwartaal 2021 onherroepelijk.

Technische Specificaties

Iedere woning beschikt over een warmtepomp installatie in combinatie met zonnepanelen. Ventilatie zal middels een WarmteTerugWin systeem verzorgt worden, die zorgt voor het reduceren van warmteverlies. De woningen hebben een boiler voor het warme water in de badkamer(s). Middels vloerverwarming worden de woningen verwarmd.

Alle woningen zijn behang klaar. De woningen zullen zonder keuken opgeleverd worden. De woningen worden standaard met toilet- en badkamerafwerking opgeleverd.

Van Wanrooij Warenhuys is de projectleverancier. Via deze showroom is het mogelijk jouw keuken volledig naar eigen smaak samen te stellen. Vanaf start verkoop zal Van Wanrooij Warenhuys inzake toilet- en badkamerafwerking een specificatie brochure maken. Via Van Wanrooij Warenhuys zijn geen ligbaden mogelijk vanwege de gestelde milieu eisen van de Gemeente. Casco opleveren is dan altijd nog een optie.  

Bij de start verkoop is een digitale kopers keuzelijst beschikbaar. Hierin staan alle opties uitgewerkt en is de meer- of minderprijs genoemd. Kopers krijgen na het tekenen van de koop-/ aannemingsovereenkomst contact met de kopersbegeleider. Dit zal veelal digitaal zijn.

De kozijnen zijn van hardhout met draai- kiepramen met triple beglazing.

De plafondhoogte is ca. 2,60 m.

De tuinen kunnen door kopers individueel aangelegd worden. De erfscheiding tussen het binnengebied en privé tuin is inbegrepen in de koopsom. Er worden geen erfafscheidingen tussen de privé tuinen aangebracht. Dakterrassen en balkons zijn voorzien van een privacyscherm.

De maat van de buitenruimten is zichtbaar op de situatietekening.

In Lindehof wordt een hoogteverschil opgevangen ten opzichte van het binnengebied. Hierdoor liggen de buitenruimten (dakterrassen, balkons en achtertuinen) hoger dan het binnengebied met parkeerplaatsen en bergingen (voor enkele woningen). In de doorsnedetekeningen zijn deze verschillen per bouwnummer goed en duidelijk zichtbaar, dit vooral inzake toegankelijkheid.

Het binnengebied wordt eigendom van de VvE en dient ook door de VvE onderhouden te worden.

Nee, dat is niet mogelijk.

De woningen zijn zeer duurzaam met een EPC-score die gemiddeld lager is dan -0,2. Dit is niet Nul-op-de-meter. Lindehof is volledig gasloos en wordt niet aangesloten op de stadsverwarming. Iedere woning beschikt over een eigen warmtepomp installatie in combinatie met zonnepanelen. De gebruikte techniek is vergelijkbaar met Triple Solar. Ventilatie middels een WarmteTerugWin systeem zorgt voor het reduceren van warmteverlies. De woningen hebben een boiler die zorgt voor het warme water in de badkamer(s). De woningen worden verwarmd middels vloerverwarming.

De woningen staan op eigen grond en hebben 1 eigen, toegewezen parkeerplaats per woning op het gemeenschappelijke binnengebied. Het binnengebied zal niet worden afgesloten met een poort. De VvE is verantwoordelijk voor het gemeenschappelijk onderhoud.

De indicatieve servicekosten zullen bij de start van de verkoopgesprekken beschikbaar zijn.

Optioneel worden mogelijkheden geboden voor een later te plaatsen laadpunt voor een elektrische auto nabij de eigen parkeerplaats. Dit betreft een loze leiding.

Kopers van Lindehof krijgen de beschikking over 2 elektrische deel(bak)fietsen die eigendom zijn van de VvE Lindehof Utrecht. Dit draagt bij aan een gezonde groene verstedelijking inzake mobiliteit. Regels en richtlijnen voor gebruik zijn nader te bepalen door de VvE.  Er zal geen sprake zijn van deelauto’s.

Overig

Voor de bouwnummers 1 t/m 6, 9 t/m 12 & 23 t/m 38 is een antispeculatiebeding van toepassing voor de periode van 3 jaar. Indien bij verkoop binnen deze 3 jaar sprake is van overwinst, zal deze moeten worden afgedragen.

 

Voor de woningen in de prijsklasse tot 230.000,- (bouwnummer 9 t/m 12 & 27 t/m 38) is tevens een zelfbewoningsplicht van toepassing. De koper dient bij een zelfbewoningsplicht direct na oplevering van de woning in te schrijven bij gemeente Utrecht op het adres van het gekochte bouwnummer. Koper is jegens de gemeente verplicht de woning zelf (met zijn eventuele partner en gezinsleden) te bewonen.

De woningen hebben 1 eigen, toegewezen parkeerplaats per woning op het gemeenschappelijke binnengebied. Het binnengebied is niet afgesloten met een poort. Er kan geen 2e parkeerplaats worden gekocht. Een 2e auto kan worden geparkeerd op het openbare gebied rondom het project.

Tussen bouwnummers 22 en 23 is een gemeenschappelijke tuin aanwezig waar groen aangeplant gaat worden. Deze tuin is toegankelijk voor bewoners van Lindehof. In de technische omschrijving is de afwerking nader toegelicht.   

In het deelgebied Leeuwesteyn en omgeving zijn veel voorzieningen aanwezig waaronder het Leidsche Rijn Centrum, station, kinderopvang en basisscholen. Tevens bereik je de binnenstad van Utrecht binnen 15 minuten fietsen en ben je binnen enkele minuten op de uitvalswegen A2 & A12.

Je bent vast erg nieuwsgierig hoe de woningen er uit komen te zien! Wegens veiligheidsrichtlijnen op de bouw is het niet mogelijk om de woningen zomaar te bezichtigen. Om je toch een goed beeld te geven van het uiteindelijke resultaat, plaatsen wij op deze website impressie beelden en/of video’s zodra deze beschikbaar zijn. Mocht er een kijkmogelijkheid georganiseerd worden op de bouw, word je daarvan op de hoogte gebracht.

Ja, dat kan. Wel wordt dan een gelimiteerde garantie afgesproken over de vervallen onderdelen. Deze wens kan in het persoonlijke gesprek met de kopers begeleider worden doorgenomen. In het gesprek kan dan goed worden toegelicht welke garanties vervallen en wat de consequenties (risico’s) zijn. Hiermee kan dan, in eigen beheer en onder eigen verantwoordelijkheid ná oplevering invulling worden gegeven aan de persoonlijke wensen. Tijdens de bouwwerkzaamheden van de woning zijn werkzaamheden door derden (niet onder contract / verantwoording van de aannemer) niet mogelijk.

Het kan voorkomen dat jouw woning nog in aanbouw is of dat je een garantieklacht hebt na oplevering. Als je in het bezit bent van een Woningborg-certificaat zijn deze risico's verzekerd. Project Lindehof wordt gebouwd met Woningborggarantie. Kijk in jouw Garantie- en waarborgregeling voor de details. 

Op dit moment verwacht de aannemer dat de prognose wordt gehaald. Echter, de opleverdatum kan door omstandigheden verzet worden, zoals bijvoorbeeld door het later aangeleverd krijgen van de bouwmaterialen of wanneer er verdere beperkende maatregelen door de overheid worden ingevoerd. Wij houden dit goed voor jou in de gaten en informeren je uiteraard tijdig over de oplevering.